Kablovi

Filteri
Poništi filtere
Filteri
Poništi filtere
Sortiraj po
  • Podrazumevano
  • Po popularnosti
  • Po oceni
  • Prvo najnoviji
  • Po opadajućoj ceni
  • Po rastućoj ceni

Kablovi

Da li je vaš kabl za punjenje telefona prekratak ili je oštećen? Veliki izbor kablova i bogat Superfon asortiman pomaže vam da ostanete opremljeni i spremni na sve situacije bez obzira da li ste kod kuće ili na poslu.

 

USB kabl

Kod nas u ponudi možete pronaći USB kablove različitih tipova (konektora) i dužina koji su pogodni za mobilne telefone, kamere, laptopove, kao i ostale uređaje. U zavisnosti od punjača koji koristite ali i uređaja koji planirate da punite postoje različite varijacije kablova. Izlaz iz punjača može da bude standardni USB-A port i novi USB-C port a drugi kraj kabla koji ide u uređaj koji punite može da bude microUSB, USB-C ili Lightning port.

 

microUSB

USB micro je verzija kabla sa malim konektorom koji je pogodan za neke starije telefone, mp3 plejere, kamere… Ovaj tip kabla je lakši za povezivanje i isključivanje od nekih još starijih tipova konektora. MicroUSB je već prevaziđen port koji lagano izlazi iz upotrebe i zamenjuju ga noviji i brži portovi. Mikro USB priključak služi kao konektor koji ide u uređaj i on na drugom kraju dolazi samo sa standradnim USB-om koji ubacujete u punjač ili neki drugi izvor energije. Mikro USB kablovi u velikoj meri služe samo za punjenje uređaja ali ne i za prebacivanje podataka pa vodite računa koji kabl kupujete.

 

USB-C kabl

USB-C kabl je novi standard za punjenje i prenos podataka. Ovi kablovi mogu da prenose znatno više snage, tako da mogu da se koriste za punjenje većih uređaja (na primer. laptopova). Type C kablovi mogu da dopunjavaju telefon brže nego stariji microUSB modeli, a velika prednost im je jer mogu da rade sa svim novijim Android uređajima. Za neke manje brzine punjenja možete koristiti i USB-A na USB-C kabl ukoliko već imate adapter koji ima taj standardni izlaz iz samog punjača. Ovaj USB-C port je brzo postao standardan konektor za mobilne uređaje. Baš iz tog razloga se ovaj USB-C port koristi i kao izlaz iz punjača ili nekog drugog izvora napajanja. Tu se javljaju dve varijacije USB-C na USB-C kabl i USB-C na Lightning kabl.  Ukoliko vam je potreban USB-C kabl za prenos podataka vodite računa jer nisu svi USB-C kablovi namenjeni za prenos podataka.

 

Lightning kabl

Lightning kabl je Apple-ov vlasnički kabl koji se koristi za mnoge Apple proizvode kao što su iPhone, iPads, AirPods, ali nema svaki Apple proizvod Lightning port (mnogi su prešli na USB-C).
Ovaj kabl pored punjenja uređaja može da služi za transfer informacija (slanje slika, video klipova, drugih fajlova). Određeni USB kablovi mogu služiti samo za punjenje, ne i za transfer podataka. Kod nas možete pronaći lightning kablove različitih dužina.